Pohanka s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maso mleté - mix
  • 350 g Pohanka
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 0.04 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 87.5 mg
  • Draslík 707.1 mg
  • Vláknina 19578.8 mg
  • Vitamín A 19578.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou (nebo vývarem), dusíme téměř do měkka. Poté vmícháme rajčatový protlak, nasekaný česnek, petrželku a na másle podušené žampiony.

  • 3

    Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme polovinu uvařené pohanky, na ni podušené maso, navrch zbylou pohanku.

  • 4

    Vejce rozmícháme se smetanou, vlijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 5

    Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu