Pohanka s houbami a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Houby čerstvé
  • 150 g Pohanka
  • 50 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 463.1 mg
  • Vláknina 11560 mg
  • Vitamín A 11560 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku spaříme a propláchneme studenou vodou.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vložíme česnek a očištěné, nakrájené houby, spolu s nakrájeným uzeným masem je chvíli podusíme. Přisypeme pohanku a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Mírně osolíme a zvolna dusíme pod pokličkou.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu