Francouzský citronový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Tvaroh jemný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 75.4 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vyšleháme žloutky, cukr, citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru.

  • 2

    Vznikne žlutý krém.

  • 3

    Zašleháme do něj tvaroh a vymícháme dohladka.

  • 4

    Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 5

    Servírujeme v miskách.

Komentáře k receptu