Jablková mísa se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 49.8 mg
 - Draslík 235.6 mg
 - Vláknina 7426 mg
 - Vitamín A 7426 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Suchary vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme.
 - 
                                2
V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm připravené suchary, necháme v pánvi vychladnout.
 - 
                                3
Jablka omyjeme, jedno necháme stranou. Zbylá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Podusíme spolu s citronovou šťávou, cukrem, likérem a 75 ml vody asi 15 minut.
 - 
                                4
Suchary s jablky upravíme do mísy. Ozdobíme smetanou ušlehanou s cukrem a zbylým jablkem.