Bramborový salát s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 75 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 607 mg
  • Vláknina 7797.3 mg
  • Vitamín A 7797.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut, scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme vývar, odstavíme z ohně, vmícháme hořčici, ocet a olej, osolíme, opepříme.

  • 4

    Brambory s cibulkou vložíme do mísy, zakapeme zálivkou a protřepeme.

  • 5

    Salát necháme asi 1 hodinu odležet.

Komentáře k receptu