Jarní bramborový salát s pažitkou a olejovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 ml Masový vývar
  • 50 ml Olej Heliol jedlý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 857.5 mg
  • Vláknina 10378.5 mg
  • Vitamín A 10378.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme je přibližně 20 minut doměkka. Pak vodu slijeme, brambory po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky 1.5-2mm silné. Očištěné a omyté jarní (lahůdkové) cibulky a pažitku pokrájíme nadrobno. V míse plátky brambor zlehka promícháme s cibulkou a pažitkou.

  • 2

    Do hrnečku si připravíme olejovou zálivku: 100ml horkého masového vývaru dobře promícháme s olejem, cukrem, solí, pepřem a vinným octem. Zálivku nalijeme na pokrájené brambory, promícháme a dáme na hodinu do chladničky.

  • 3

    Salát podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu