Husa plněná pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 ml Vývar slepičí
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 ks Pomeranče
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Husa mražená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1619 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 200 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 522.6 mg
  • Vláknina 16176.7 mg
  • Vitamín A 16176.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou husu omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupanou mrkev a petržel nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli nahrubo nasekáme. Omyté pomeranče i s kůrou nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Husu naplníme připravenými přísadami, přidáme snítky tymiánu a otvor sepneme špejlí. Křídla a stehna svážeme nití.

  • 4

    Husu vložíme na pekáč hrudníkem nahoru, podlijeme 1/4 l vody a pečeme asi 2 hodiny za stálého polévání horkým vývarem.

  • 5

    Upečenou husu naporcujeme. Přebytečné sádlo slijeme a nádivku s výpekem povaříme ještě 10 minut. Výpek přecedíme a podle potřeby dosolíme.

Komentáře k receptu