Pórkový hruškový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 300 g Listové těsto
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Hrušky
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 105.6 mg
  • Draslík 324.8 mg
  • Vláknina 10147 mg
  • Vitamín A 10147 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na nudličky. Opékáme je na másle pod pokličkou asi 5 minut.

  • 2

    Oloupané hrušky nařízneme do vějíře a pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Rozmixujeme mléko, sýr, vejce, směs opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

  • 4

    Listové těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme dokulata. Vyložíme jím malé, máslem vymazané formičky. Do každé vložíme polovinu hrušky a přimáčkneme. Navrch rozdělíme pórek a připravený sýrový krém.

  • 5

    Koláčky pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu