Batátová polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory sladké (Batáty)
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 200 g Fazole
  • 200 g Pórek
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1142 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 14.1 mg
  • Draslík 696 mg
  • Vláknina 9355.3 mg
  • Vitamín A 9355.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájaný pórek a batáty. Zeleninu osmahneme, po třech minutách přidáme kmín a horký vývar. Snížíme teplotu a vaříme cca 15 minut.

  • 2

    Nyní celý obsah přelijeme do mixéru a pečlivě promixujeme. Vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a korinadr, poté přidáme fazole, osolíme, opepříme a ještě pět minut povaříme. Na závěr ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu