Zapečená rajčatová cibule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 43.1 mg
  • Draslík 314.7 mg
  • Vláknina 6414.8 mg
  • Vitamín A 6414.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na polovině másla. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak (nebo kečup) a chvíli dusíme. Zalijeme trochou vývaru, pod pokličkou dusíme do měkka.

  • 2

    Potom cibuli posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami zbylého másla a vložíme do trouby pod gril krátce zapéci.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k minutkovým játrům, roštěnkám a hovězím plátkům.

Komentáře k receptu