Krémová polévka z telecího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 250 g Telecí plec
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 266.4 mg
  • Draslík 249.4 mg
  • Vláknina 2265 mg
  • Vitamín A 2265 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu vaříme v osolené vodě doměkka. Když je maso měkké, polévku procedíme a maso umeleme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme nasekanou petrželovou nať, mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji polévkou a 20 minut vaříme. Potom přidáme mleté maso a necháme ještě přejít varem.

  • 3

    Polévku odstavíme z ohně a zahustíme žloutky a smetanou.

  • 4

    Hotovou polévku posypeme sekanou petrželovou natí a můžeme do ní zavařit knedlíčky ze strouhanky.

Komentáře k receptu