Kuře s lososem a pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 125 g Losos uzený
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Víno bílé
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 171.9 mg
  • Draslík 988.5 mg
  • Vláknina 189.8 mg
  • Vitamín A 189.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 92 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nejprve naklepeme a každý plátek nařízneme. Do otvoru vložíme kousky uzeného lososa. Osolíme, opepříme a propíchneme párátkem.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme maso a z obou stran orestujeme, cca 15-20minut. Po vyjmutí odstraníme párátka a udržujeme teplé.

  • 3

    Do pánve do výpeku přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a cca 5minut orestujeme. Poté přilijeme vývar a víno a pomalu přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme 5minut provařit a potom přimícháme smetanu.

  • 4

    Mezitím omyjeme pažitku, necháme okapat, nasekáme nadrobno a vmícháme do vroucí omáčky. Nakonec všleháme na kostičky nakrájené zbylé máslo. Omáčku dochutíme a před podáváním jí přelijeme maso.

Komentáře k receptu