Dvoubarevné pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Kakao - prášek
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 85.6 mg
  • Draslík 63.5 mg
  • Vláknina 4354.5 mg
  • Vitamín A 4354.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a vše důkladně promícháme v ruce nebo v mixéru. Přisypeme mouku a smícháme. Vypracované těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho přidáme rum a kakao, druhý necháme světlý.

  • 2

    Obě těsta necháme asi hodinu v chladu.

  • 3

    Potom vyválíme na pláty, potřeme bílkem, dáme na sebe a zarolujeme.

  • 4

    Znovu dáme do chladu. Vychlazené těsto krájíme na asi 1/2 cm široká a v průměru 3 cm kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu