Cibulové lasagne
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 80 g Sýr Eidam cihla - výběr 60%
 - 250 g Těstoviny Lasagne
 - 8 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 0.5 l Mléko polotučné
 - 0.25 l Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 34.6 mg
 - Draslík 385.9 mg
 - Vláknina 8239.6 mg
 - Vitamín A 8239.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a cibuli na něm za stálého míchání 5 minut dusíme. Zaprášíme ji moukou a smažíme ještě 2 minuty. Přilijeme mléko, vývar, přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Povaříme při nízké teplotě asi 3 minuty, za stálého míchání.
 - 
                                2
Svazek pažitky nasekáme na drobno a přimícháme do omáčky.
 - 
                                3
Formu do mikrovlnné trouby asi o rozměru 33 x 22 cm vymažeme máslem. Část cibulové omáčky vlijeme do formy, pak střídavě prokládáme plátky lasagní, cibulovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Cibulová omáčka se sýrem by měla tvořit poslední vrstvu.
 - 
                                4
Lasagne pečeme v mikrovlnné troubě asi 20-30 minut při 360 W a 225 °C s dolním i horním ohřevem. Podáváme přímo z nákypové formy.