Cibulové lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla - výběr 60%
  • 250 g Těstoviny Lasagne
  • 8 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 34.6 mg
  • Draslík 385.9 mg
  • Vláknina 8239.6 mg
  • Vitamín A 8239.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větším hrnci rozpálíme máslo a cibuli na něm za stálého míchání 5 minut dusíme. Zaprášíme ji moukou a smažíme ještě 2 minuty. Přilijeme mléko, vývar, přidáme sůl, pepř a muškátový květ. Povaříme při nízké teplotě asi 3 minuty, za stálého míchání.

  • 2

    Svazek pažitky nasekáme na drobno a přimícháme do omáčky.

  • 3

    Formu do mikrovlnné trouby asi o rozměru 33 x 22 cm vymažeme máslem. Část cibulové omáčky vlijeme do formy, pak střídavě prokládáme plátky lasagní, cibulovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Cibulová omáčka se sýrem by měla tvořit poslední vrstvu.

  • 4

    Lasagne pečeme v mikrovlnné troubě asi 20-30 minut při 360 W a 225 °C s dolním i horním ohřevem. Podáváme přímo z nákypové formy.

Komentáře k receptu