Tridentská pohanková polenta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 160 g Mouka pohanková
  • 10 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 4395 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 119.1 mg
  • Draslík 623.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu přivedeme k varu a pomalu přisypáváme pohankovou mouku. Mírně osolíme a vaříme 10 minut, za stálého míchání a při mírné teplotě.

  • 2

    Sardelky nasekáme, máslo rozpustíme a necháme zhnědnout. Potom do kaše vmícháme sardelky a polovinu sýra a másla.

  • 3

    Nákypovou formu vymažeme, naplníme ji kaší, posypeme strouhaným parmazánem a pokropíme zbylým máslem.

  • 4

    Pečeme v mikrovlnné troubě 10 minut při horním i dolním ohřevu na 230 °C při 360 W. Na poslední dvě minuty zapneme gril.

  • 5

    Servírujeme přímo ve formě.

Komentáře k receptu