Žampiony v bramborovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 130 g Sýr Brynza
  • 130 g Zakysaná smetana
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 208.2 mg
  • Draslík 679.7 mg
  • Vláknina 6347.5 mg
  • Vitamín A 6347.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na malé kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, čerstvé žampiony, sůl, pepř, tymián a nasekanou petrželku.

  • 3

    Ovčí sýr rozmačkáme a promícháme se smetanou a vejci. Hotové brambory slijeme, prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.

  • 4

    Zapékací nádobu vytřeme máslem, naplníme polovinou bramborové směsi a na ni rozložíme žampiony. Zakryjeme druhou polovinou bramborové směsi a navrch dáme vločky másla.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu