Bulharské řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 8 ks Olivy nakládané
  • 4 ks Chléb toastový
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1411 kcal
  • Sacharidy 156 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 6009 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 156 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 849 mg
  • Vláknina 44848.6 mg
  • Vitamín A 44848.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 11.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme, česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Ovčí sýr rozmícháme se smetanou, přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a papriku.

  • 2

    Olivy plněné paprikou nakrájíme na plátky. Krajíčky bílého chleba potřeme máslem a obložíme plátky rajčat. Na ně dáme sýrovou hmotu, olivy a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 210 °C asi 12 minut.

  • 3

    Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na kroužky. Horké řezy dáme na talíře, ozdobíme je paprikou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu