Čínské omeletky se sójovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazolové klíčky
  • 200 g Krab
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 0.12 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 274.8 mg
  • Draslík 347.7 mg
  • Vláknina 2200 mg
  • Vitamín A 2200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku smícháme vývar, kukuřičný škrob, sójovou omáčku a cukr. Přivedeme k varu, přidáme sezamový olej, promícháme a odstavíme. Uchováme v teple.

  • 2

    Nať jarní cibule nasekáme na jemno. Fazolové klíčky nasekáme na hrubo. V misce smícháme vejce, vařené kraby, fazolové klíčky a cibuli.

  • 3

    V teflonové pánvi rozpálíme olej. Jednu omeletu vytvoříme ze 3-4 lžic směsi. Pečeme z obou stran asi 4 minuty. Hotové necháme v teple. Takto upečeme všechny omeletky, pokud je třeba přilijeme do pánve olej.

  • 4

    Na každý talíř dáme vždy dvě omeletky, přelijeme je připravenou omáčkou a ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu