Sladkokyselé jarní cibulky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 ml Voda pitná
  • 1 ks Zázvor celý
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 103.4 mg
  • Vláknina 923 mg
  • Vitamín A 923 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svazky cibulek očistíme a trochu zkrátíme zelenou nať.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem a cibulkami.

  • 3

    Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobno. K cibulkám přidáme cukr, sůl, pepř, muškátový oříšek a zázvor. Vše povaříme asi 6–8 minut.

  • 4

    Pak cibulky rozdělíme a podáváme jako přílohu k hovězím nebo vepřovým steakům.

Komentáře k receptu