Sladkokyselé jarní cibulky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 103.4 mg
- Vláknina 923 mg
- Vitamín A 923 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Svazky cibulek očistíme a trochu zkrátíme zelenou nať. 
- 
                                2V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem a cibulkami. 
- 
                                3Zázvor oloupeme a nakrájíme na drobno. K cibulkám přidáme cukr, sůl, pepř, muškátový oříšek a zázvor. Vše povaříme asi 6–8 minut. 
- 
                                4Pak cibulky rozdělíme a podáváme jako přílohu k hovězím nebo vepřovým steakům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        