Zimní zeleninová mísa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapusta růžičková
  • 200 g Mrkev kořen
  • 180 g Majonéza
  • 2 kávová lžička Celerové semínko
  • 8 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 712 mg
  • Vláknina 18104.8 mg
  • Vitamín A 18104.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, neoloupané je nakrájíme na půlky a uvaříme doměkka. Kapustičky očistíme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Zeleninu uvaříme doměkka, ale nesmí se rozvařit.

  • 2

    Metlou ušleháme v misce majonézu s hořčicí, pepřem, octem, solí a máme-li, tak i 2 lžičkami celerového semínka.

  • 3

    Zeleninu necháme dobře okapat a upravíme ji na větší oválnou mísu. Ozdobíme ji trochou omáčky, posypeme nasekanou pažitkou (nebo petrželkou) a ihned podáváme. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu