Zimní zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory rané
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 175 g Brambory sladké (Batáty)
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 482.7 mg
  • Vláknina 12998.8 mg
  • Vitamín A 12998.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a očištěnou zeleninu s neoloupanými bramborami pokrájíme na kolečka silná 2 - 3 mm.

  • 2

    V hrnci zahřejeme olej, máslo, vložíme pórek a restujeme přibližně 3 minuty do měkka. Potom přidáme ostatní zeleninu a restujeme ještě 1 minutu.

  • 3

    Přilijeme vývar, přivedeme znovu k varu a na mírném ohni zvolna vaříme pod pokličkou asi 20 minut.

  • 4

    Třetinu zeleninové směsi s trochou vývaru rozšleháme v mixéru na hladké pyré a vrátíme zpět do hrnce.

  • 5

    Nakonec do polévky vmícháme nasekanou petržel, podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu