Sicilská zeleninová pánev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Mandle
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Lilek
  • 6 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olivy nakládané
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 928.5 mg
  • Vláknina 19102.8 mg
  • Vitamín A 19102.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek omyjeme a nakrájíme na kostky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlky kroužků, česnek prolisujeme. Olivy bez pecek nakrájíme na drobno.

  • 2

    Olej rozehřejeme a podusíme na něm cibuli, přidáme lilek, celer a smažíme do zlatova. Pak přidáme lupínky mandlí, olivy, česnek, rajčata se šťávou a kapary. Osolíme, opepříme a dle chuti můžeme přidat ocet a cukr. Zeleninu přiklopíme a vaříme 10 minut, mírným varem.

  • 3

    Do hotové zeleniny přidáme nasekanou bazalku, promícháme a ihned podáváme. Pokrm se může jíst i studený.

Komentáře k receptu