Žemlovka se sýrem a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 236.5 mg
  • Draslík 60.6 mg
  • Vláknina 111.6 mg
  • Vitamín A 111.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na plátky, navlhčíme trochou mléka a urovnáme do máslem vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáčku. Na vrstvu žemlí nasypeme nadrobno posekanou šunku, strouhaný sýr, každou vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem. Vrchní vrstu tvoří žemle, které pokapeme máslem a důkladně posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 2

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Když je žemlovka částečně zapečená, zalijeme ji zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci. Dopečeme do zlatova.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu