Garnáty s lístky koriandru a s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Garnát obecný
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.4 kávová lžička Olej rostlinný
  • 0.2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
  • 2 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 180.3 mg
  • Draslík 174.5 mg
  • Vláknina 252.4 mg
  • Vitamín A 252.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté garnáty vyloupeme, zbavíme žilek a nařízneme podélně na hřbetě, takže se rozevřou jako motýli (u hlav a ocásků necháme spojené).

  • 2

    Do misky vložíme česnek, koriandr, limetkovou šťávu, rostlinný a sezamový olej, světlou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku a mletý černý pepř. Vše důkladně promícháme. Do směsi přidáme opatrně garnáty, aby se celí obalili. Takto připravenou směs přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici marinovat (nejméně 30 minut).

  • 3

    Připravíme bambusové špejle, na hodinu totiž namočíme ve vodě, aby se při grilování nepřipálily. Na každou špejli napíchneme několik garnátů.

  • 4

    Roztopíme gril (případně rozehřejeme elektrickou troubu - program grilování) na vysokou teplotu. Rošt v troubě obalíme alobalem. Garnáty grilujeme dost daleko od zdroje tepla cca 10 minut z každé strany (na přímém ohni stačí poloviční doba grilování). Garnáty v průběhu grilování stále obracíme, aby se rovnoměrně propekli. Při grilování je potíráme zbývající marinádou.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu