Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Garnát obecný
  • 200 ml Mléko kokosové
  • 3 kávová lžička Kari pasta
  • 2 kávová lžička Cukr palmový
  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1042 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 309 mg
  • Draslík 387.1 mg
  • Vláknina 83 mg
  • Vitamín A 83 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné garnáty vyloupeme - a po jednom je nařízneme na hřbetu, aby se rozevřely jako motýli. Na obou koncích je necháme spojené.

  • 2

    Na středně silném ohni rozpálíme olej v pánvi wok a asi 3 minuty na něm pražíme suchou kari pastu. Kari pastu zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou, přisypeme palmový cukr a ještě chvíli dusíme. K tomu přidáme garnáty - a dusíme je, dokud se neuvaří.

  • 3

    Podle potřeby dochutíme. Nachystáme porce do misek - a nakonec ozdobíme bazalkovými lístky a kolečky červené chilli papričky.

Komentáře k receptu