Salát šéfa kuchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 130 g Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
  • 50 g Salát Polníček
  • 8 ks Artyčoky
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Kerblík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1053 kcal
  • Sacharidy 218 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2040 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 218 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 7695 mg
  • Vláknina 218445 mg
  • Vitamín A 218445 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 237.5 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V rendlíku rozpálíme máslo, vložíme cibuli, žampiony a zvolna dusíme asi 6 minut. Pak je vyjmeme z tuku a necháme vychladnout.

  • 3

    Konzervu hlemýžďů a srdíčka artyčoků z konzervy necháme okapat na sítu. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Salát opereme a srdíčka salátu necháme vcelku.

  • 4

    Ocet, olej, sůl, pepř a nasekaný kerblík umícháme na zálivku.

  • 5

    Žampióny, šneky a artyčoky dáme na mísu, okraje mísy poklademe listy salátu. Vše zalijeme zálivkou, ozdobíme lístky kerblíku, nastrouhaným sýrem a ihned podáváme, např. s chlebovými krutony.

Komentáře k receptu