Italské kukuřičné koláče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr moučkový
  • 80 g Mouka kukuřičná
  • 50 g Kandovaná citronová kůra
  • 30 g Oříšky piniové
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 298.7 mg
  • Draslík 194.8 mg
  • Vláknina 3992 mg
  • Vitamín A 3992 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky namočíme do marsaly. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme máslo, mouky, citronát a hrozinky.

  • 2

    Vše zpracujeme na hladké těsto. Vytvoříme 4 ploché koláče. Ozdobíme je piniovými jádry, přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 165°C asi 24 minut.

  • 3

    Hotové koláče necháme trochu vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu