Švestkové žemličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Marcipánová hmota surová
  • 50 g Pšenice Špalda
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Švestky sušené
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 161 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 145 g
  • Cholesterol 52 mg
  • Draslík 1513.8 mg
  • Vláknina 29779.7 mg
  • Vitamín A 29779.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme vejce, ještě chvíli třeme a přidáme mouku, špaldový šrot, sůl a prášek do pečiva. Přidáme zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Z těsta uděláme 6 koulí.

  • 2

    Vypeckované sušené švestky naplníme mandlovou hmotou a vtlačíme je do těstových koulí.

  • 3

    Přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 210°C asi 22 minut dozlatohněda. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu