Makronky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 130 g Cukr krupice
  • 40 g Kokos sušený
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 61 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 44 mg
  • Vláknina 1564 mg
  • Vitamín A 1564 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle nasekáme nadrobno v mixéru. Rozložíme je na plech a necháme 10 minut sušit v troubě vyhřáté na 160°C.

  • 2

    Bílky ušleháme na tuhý sníh, postupně zašleháváme cukr, až je sníh lesklý a tuhý.

  • 3

    Dva plechy vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mandle promícháme s kokosem a mandlovou esencí. Opatrně spojíme se sněhem.

  • 4

    Na připravené plechy klademe vždy 1 vrchovatou lžíci těsta ve větším odstupu. Makronky pečeme 15-20 minut, až okraje lehce zhnědnou. Plechy v polovině pečení vyměníme. Hotové makronky necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu