Provensálské anýzové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Likér anýzový
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 34 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2.8 mg
  • Vláknina 282.7 mg
  • Vitamín A 282.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s cukrem, přidáme bílek, sůl, anýz a likér. Vše zpracujeme na těsto.

  • 2

    Plech vymažeme a vál poprášíme moukou. Těsto vyválíme a vykrájíme libovolné tvary. Sušenky přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 22 minut.

  • 3

    Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Upečené sušenky přendáme na mísu nebo uložíme do plechové dózy.

Komentáře k receptu