Kysané zelí s vepřovým masem a hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 250 g Vepřový bok
  • 500 g Hrušky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 555.4 mg
  • Vláknina 14671.2 mg
  • Vitamín A 14671.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a nasucho krátce opečeme po všech stranách. Po chvíli přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Poprášíme moukou, chvíli mícháme na mírném ohni, poté přidáme překrájené kysané zelí, oloupané, na čtvrtky rozkrájené hrušky a rajčatový protlak. Vše zvolna dusíme pod pokličkou do měkka.

  • 2

    Nakonec pokrm dochutíme trochou worcesteru.

  • 3

    Podáváme s bramborovou nebo hrachovou kaší.

Komentáře k receptu