Polévka z kysaného zelí s uzenými vepřovými nožičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové nožičky
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1781 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 1274 mg
  • Bílkoviny 188 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 715.4 mg
  • Draslík 748.3 mg
  • Vláknina 4690.8 mg
  • Vitamín A 4690.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velmi dobře omyté a očištěné vepřové nožičky vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je vytáhneme a necháme vychladit.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na slanině a přidáme ji k zelí spolu s paprikou a celým oloupaným stroužkem česneku.

  • 3

    Maso z nožiček si obereme, nakrájíme a přidáme zpět do polévky.

  • 4

    Hladkou mouku rozkvedlanou ve smetaně přidáme do polévky téměř před koncem vaření.

  • 5

    Hotovou polévku podáváme s tmavým pečivem.

Komentáře k receptu