Brambory po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1114.4 mg
  • Vláknina 15477.5 mg
  • Vitamín A 15477.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na osminky. Vložíme je na plech pomaštěný olejem, okořeníme rozmarýnem a solí. Mezi brambory položíme neoloupané stroužky česneku.

  • 2

    Plech umístíme na nejvyšší příčku předem vyhřáté trouby a brambory za občasného obracení upečeme do zlatova.

  • 3

    Před podáváním odstraníme česnek.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu