Brambory po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 20 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 1073 mg
  • Vláknina 12783.5 mg
  • Vitamín A 12783.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí.

  • 3

    Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal.

  • 4

    Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily.

  • 5

    Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu