Játrový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 296.9 mg
  • Draslík 190.6 mg
  • Vláknina 1858.2 mg
  • Vitamín A 1858.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na másle, přisypeme na malé kostky nakrájená játra, osmahneme po všech stranách a vyndáme je na talíř.

  • 2

    K cibulce přisypeme mouku, opražíme ji a zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme a necháme vařit cca 15 min.

  • 3

    Opečená játra rozemeleme nebo rozmixujeme a přidáme do polévky a vaříme 10 min.

  • 4

    Poté polévku zcedíme, prolisujeme popřípadě můžeme rozmixovat, necháme opět prohřát.

  • 5

    Pro zjemnění vlijeme mléko z rozkvedlaným žloutkem, ale již nevaříme a posypeme rozsekanou petrželovou natí.

  • 6

    Polévku můžeme podávat s na kolečka nakrájeným a na másle osmahnutým rohlíkem, nebo s topinkami.

Komentáře k receptu