Hlávkový salát s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Sýr Brynza
  • 400 g Salát hlávkový
  • 100 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 251.9 mg
  • Vláknina 13680.8 mg
  • Vitamín A 13680.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý salát nakrájíme na nudličky nebo natrháme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a nastrouhanou brynzu. Vše zlehka promícháme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na dílky. Osolíme a žloutek posypeme mletou paprikou.

  • 3

    Salát ozdobíme připravenými vejci a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu