Salát z garnátů a pomela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Garnát obecný
  • 20 g Máta
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Šalotka
  • 6 ks Chilli paprička
  • 1 ks Pomelo
  • 3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 1168.2 mg
  • Vláknina 5891.3 mg
  • Vitamín A 5891.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu, ponoříme garnáty a přibližně 3 minuty je vaříme. Poté vodu slijeme a necháme garnáty vychladnout.

  • 2

    Mezitím oloupeme pomelo,a naporcujeme na čtvrtky. Dílky pomela zbavíme slupky, nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Ve větší misce opatrně smícháme pomelo, garnáty, pražený kokos, šalotku, chilli papričky, mátu a listy koriandru.

  • 4

    Na zálivku použijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli papričky.

  • 5

    Těsně před podáváním přelijeme salát zálivkou a lehce promícháme, aby se chuť promíchala. Posypeme kolečky šalotky.

Komentáře k receptu