Dušené papriky s vepřovým bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 500 g Vepřový bok
  • 70 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 158.1 mg
  • Draslík 606.8 mg
  • Vláknina 1063 mg
  • Vitamín A 1063 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý vepřový bůček umeleme s předem v mléce namočenou a poté vymačkanou žemlí. Přidáme vejce, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

  • 2

    Papriky očistíme, omyjeme a naplníme připravenou masovou směsí.

  • 3

    Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a dorůžova na ní osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme utřený česnek, naplněné papriky, podlijeme horkou vodou a dusíme. Během dušení papriky obracíme a podléváme.

  • 4

    Hotové papriky vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a krátce povaříme.

Komentáře k receptu