Rassolnik z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Okurky nakládané
  • 50 g Pórek
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 20 g Krupky trhané
  • 20 g Petržel kořen
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jalovec
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 632.8 mg
  • Vláknina 19432.5 mg
  • Vitamín A 19432.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých porcí filé uvaříme vývar.

  • 2

    Očištěnou zeleninu a nakládanou okurku nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na oleji.

  • 3

    Vývar přecedíme, přivedeme k varu a přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Vaříme do poloměkka a potom přidáme zeleninu, koření, sůl a nakonec vložíme na kostky nakrájené, uvařené filé. Vše vaříme asi 30 minut. V osolené vodě uvaříme propláchnuté krupky doměkka.

  • 4

    Pokrm podáváme v hlubších miskách a přidáme uvařené krupky a smetanu. Povrch posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu