Makrela na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 1000 g Makrela obecná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 517.7 mg
  • Draslík 163.8 mg
  • Vláknina 1067 mg
  • Vitamín A 1067 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely stáhneme z kůže, hlavy odstraníme a maso vykostíme.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vložíme půlky makrel, poprášíme paprikou, osolíme a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Zbylé máslo rozheřejeme, přidáme citronovou šťávu, žloutky a šleháme, dokud se směs nezačne vařit. Omáčkou zalijeme makrely a zapékáme ještě asi 3 minuty.

Komentáře k receptu