Makrela na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Makrela obecná
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 789 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 59.6 mg
  • Draslík 63.8 mg
  • Vláknina 589 mg
  • Vitamín A 589 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrely opláchneme, nakrájíme na porce, mírně osolíme a obalíme v prosáté mouce. Na horkém tuku je opečeme.

  • 2

    Potom ryby vyjmeme, do tuku od opékání přidáme máslo, očištěné a na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zastříkneme vodou.

  • 3

    Do podušených žampionů vložíme porce makrely a dodusíme doměkka.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu