Hovězí hranolky v ostré směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 400 g Lečo sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 796.5 mg
  • Vláknina 1115.5 mg
  • Vitamín A 1115.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme omyté, na hranolky nakrájené hovězí maso a za stálého míchání je opékáme, až se vydusí na tuk. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme vývarem, rozmícháme a dusíme.

  • 2

    Po chvíli přidáme sterilované lečo a očištěné, nasekané feferonky. Za častého míchání a podlévání vývarem dusíme doměkka.

Komentáře k receptu