Kapustový svítek s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kapusta hlávková
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Uzené maso vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 229.5 mg
  • Vláknina 3042.3 mg
  • Vitamín A 3042.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme omytou, najemno nakrájenou kapustu a bez přidání vody ji zvolna dusíme doměkka. Dušenou kapustu odstavíme z plotny, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, česnek utřený se solí, pepř, mouku, žloutek a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Hmotu rozprostřeme na olejem vymazanou pánev a svítek zvolna opečeme po obou stranách.

  • 3

    Po vychladnutí svítek nakrájíme na kostky a krátce povaříme ve vývaru.

Komentáře k receptu