Noky z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 200 g Játra drůbeží
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 196 mg
  • Vláknina 1161 mg
  • Vitamín A 1161 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra umeleme a smícháme s mletým masem, vejci, solí, pepřem, moukou a strouhankou.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme lžící namočenou ve studené vodě noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 7 minut.

  • 3

    Uvařené noky scedíme, rozdělíme na talíře a posypeme na másle osmaženou cibulí a pokapeme rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu