Kachna po šumavsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1334 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 126 g
 - Sodík 212 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 19 mg
 - Draslík 272.8 mg
 - Vláknina 3282 mg
 - Vitamín A 3282 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem. Podlijeme vodou a dusíme nejprve pod pokličkou v troubě, později bez pokličky dopečeme doměkka.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přilijeme smetanu. Krátce povaříme. Přidáme očištěné, nakrájené houby osmažené na rozškvařené slanině a vložíme na porce kachny. Vše prohřejeme.