Zapečené tvarohové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 150 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 331 mg
  • Draslík 78.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 230.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    250 ml mléka, špetku soli a 50 g másla přivedeme do varu, za stálého míchání přisypeme krupici a mícháme, až se kaše přestane lepit na stěny hrnce. Do částečně vychladlé kaše vmícháme tvaroh, větší část cukru a vejce.

  • 2

    Zbylé mléko vlijeme do nádoby z varného skla a přidáme rozdrobené máslo.

  • 3

    Z připraveného tvarohového těsta lžící vykrajujeme noky a rozložíme je do nádoby s mlékem a máslem. Noky pocukrujeme zbylým cukrem a zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu