Telecí játra s jablky a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra telecí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 423.8 mg
  • Draslík 600.6 mg
  • Vláknina 5626.8 mg
  • Vitamín A 5626.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme a zprudka opečeme po obou stranách na másle a oleji. Opečená játra vyjmeme.

  • 2

    Na tuku od opékání dozlatova usmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců a dusíme pod pokličkou 3 minuty. Potom přilijeme vývar, citronovou šťávu a zahřejeme k varu. Přidáme játra, pepř, sůl a dusíme asi 2 minuty.

  • 3

    Játra upravíme na talíře, obložíme kolečky jablek a cibule a přelijeme šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu