Gratinovaná růžičková kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kapusta růžičková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 636.5 mg
  • Vláknina 37359.8 mg
  • Vitamín A 37359.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vložíme do zapékací mísy na 20 g rozehřátého másla, pokapeme 3 lžícemi vody, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení mísou občas zatřeseme.

  • 2

    Na zbylém másle osmažíme strouhanku, poklademe ji na kapustičky a vše posypeme nastrouhaným sýrem. Gratinujeme v troubě tak dlouho, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu