Květákový nákyp s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 229.3 mg
  • Draslík 699.7 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  • 2

    Šunku nakrájíme na kousky, promícháme s vařeným květákem a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 3

    Do jogurtu vmícháme žloutek a směs nalijeme na květák. Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu