Květákový nákyp a telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Květák
  • 200 g Telecí kýta
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mléko odtučněné
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 323.3 mg
  • Draslík 1077.3 mg
  • Vláknina 8415.5 mg
  • Vitamín A 8415.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 103.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Omytý květák uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka, necháme okapat a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Do olejem vymazané zapékací mísy urovnáme směs masa a vařeného květáku, opepříme a po prohřátí v troubě zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu